Ta serowa odmiana to wynik starannych i długoletnich selekcji krzyżówek odmian Blueberry Automatic oraz Cheese Automatic, która nie tylko łączy w sobie cechy swoich rodziców, ale zdecydowanie każdy przyzna, że udało się je jeszcze bardziej wydobyć i udoskonalić. Jest to odmiana, która poradzi sobie zarówno w uprawie w czterech ścianach jak i pod gołym niebem, gdyż jest ona zdolna do kwitnięcia w każdej temperaturze.
Po zimniejszych nocach pojawi się na niej niebieskawo-filetowe zabarwienie. Jest to niezwykle wydajna roślina, dająca plon rzędu 325 – 375g/m2 przy uprawie indoor oraz 60 – 100g/m2 pod gołym niebem. W każdych warunkach jej pąki będą miały dużą wagę, będą zbite i klejące i to w około 10 tygodni całego cyklu życia. Z pewnością zachwycisz się jej silnym, słodkim i owocowym zapachem z wyczuwalnymi nutami Skunka oraz jagodowym i korzennym, ze zdecydowanym wpływem sera smakiem.
Działanie Blue Cheese Auto jest opisywane jako relaksujące i podnoszące na duchu, które opanowuje całe ciało, gwarantują wszechogarniający spokój. Nic więc dziwnego, że jest laureatem wielu prestiżowych nagród.